Als consultant houd ik mij bezig met vraagstukken op het gebied van belonen, functiewaardering en performance management. Met mijn collega's publiceer ik jaarlijks diverse arbeidsmarktonderzoeken op deze gebieden.
Ik heb een drive om over (complexe) vraagstukken na te denken. Deze drive begon al op de basisschool toen ik meedeed aan schaaktoernooien en het erg leuk vond om over de best mogelijke zet na te denken. Verder, vind ik het vanwege mijn academische achtergrond belangrijk dat beslissingen onderbouwd worden en niet enkel worden gemaakt op basis van onderbuikgevoelens. Kennis in combinatie met data is in mijn ogen de juiste manier om samen met klanten beslissingen te maken.
Heeft u een vraagstuk wat betreft bovenstaande thema’s? Neem dan gerust contact met mij op. Aan mij heeft u een analytische, gestructureerde en meedenkende adviseur.
Samen met AG Connect doet Berenschot jaarlijks onderzoek naar het salaris en de arbeidsvoorwaarden van IT’ers. Het onderzoek geeft IT-organisaties inzicht in de mate waarin het beloningsbeleid en de arbeidsvoorwaarden vergelijkbaar zijn met die van soortgelijke organisaties. Hieronder kunt u het meest recente onderzoeksrapport aanvragen.
De inflatie was in 2022 met 10% de hoogste na 1975, maakte het CBS in januari dit jaar bekend. Dat treft ook IT’ers. Maar op compensatie hoeven zij niet te rekenen, blijkt uit het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot, dat door 781 respondenten volledig werd ingevuld.
Samen met AG Connect doet Berenschot jaarlijks onderzoek naar het salaris en de arbeidsvoorwaarden van IT’ers. Het onderzoek geeft IT’ers inzicht in de mate waarin hun salaris marktconform is, ook in relatie tot de recente inflatie. Deze zogenaamde Salary Survey 2023 is inmiddels gestart. Wil je weten of jouw salaris marktconform is? Doe dan mee aan dit onderzoek.
Hoe is het met de werkdruk in de Nederlandse IT-wereld? En hoe is het gesteld met het salaris- en carrièreperspectief in deze krappe arbeidsmarkt? Neemdeel aan de 23e editie van de IT Salary Survey – het jaarlijkse beloningsonderzoek voor IT’ers in loondienst en zzp’ers van AG Connect en Berenschot – en u krijgt het antwoord!
Een op de drie HR-professionals vindt dat hun werkgever hen onvoldoende advies en stimulans geeft op het gebied van bijscholing. Aan kosten of werkdruk ligt dit niet, zeventig procent ervaart dat er genoeg budget en tijd is om de eigen kennis te kunnen bijspijkeren.
Salarisprofessionals zijn zich in toenemende mate bewust van het belang en de risico’s van privacy en dataveiligheid binnen hun organisatie. Met name de dreiging van cybercrime en een datalek door het gedrag van medewerkers staan scherp op het netvlies.
Binnenkort start de zesde editie van het Trendonderzoek salarisprofessionals 2021, een onafhankelijk en grootschalig onderzoek naar de functie van de salarisprofessional in Nederland. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Berenschot en Performa in opdracht van het Nederlands Instituut van het Register Payroll Accounting (NIRPA).
Er is geen arbeidsmarkt die krapper is dan die van de IT. Ondanks de coronacrisis blijft de vraag naar IT-professionals onveranderd hoog. Uit de 21e Salary Survey van AG Connect en Berenschot blijkt dat IT-professionals de gevolgen van deze krappe arbeidsmarkt sterk voelen. Ze ervaren een hoge werkdruk en praktisch elke professional wordt benaderd door recruiters.
Ondanks economische zorgen blijven sfeer en collegialiteit doorslaggevende factoren voor werkgeluk HR-professional. 57 procent van de HR-professionals maakt zich zorgen over de stand van de economie en dat percentage ligt zestien procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot, Performa en AFAS Software onder bijna tweeduizend HR-professionals. In de factoren die de beroepsgroep van doorslaggevend belang achten voor het bepalen van hun werkgeluk is echter niets veranderd.
Salarisprofessionals zijn in grote mate tevreden over de informatievoorziening rond de invoering van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Bijna zes op de tien professionals (58%) kwalificeert de informatievoorziening over deze noodmaatregel als ‘voldoende’, een derde (34%) zelfs als ‘goed’. Wel zag bijna 60% van de salarisprofessionals de werkdruk toenemen, mede als gevolg van de maatregelen die ingevoerd zijn ter bestrijding van Covid-19.